Turbine EolieneEnergia eoliana este o energie curata si regenerabila dar este intermitenta, avand variatii in timpul zilei si al anotimpului, si chiar de la un an la altul. Turbinele eoliene operează cam cam 60% din an in regiunile cu vant. Prin comparatie, uzinele de carbune opereaza la circa 75-85% din intreaga capacitate.

Majoritatea turbinelor produc energie peste 25 % din timp, acest procent crescand iarna, cand vanturile sunt mai puternice.

In cazurile in care turbinele eoliene sunt conectate la mari retele de electricitate, caracterul intermitent al energiei eoliene nu afecteaza consumatorii. Zilele fara vant sunt compensate prin alte surse de energie cum ar fi uzinele de carbune sau uzinele hidroelectrice care sunt conectate la retea.

Oamenii care locuiesc in locuri indepartate si care folosesc electricitatea de la turbinele eoliene utilizeaza adesea baterii sau generatoare de rezerva pentru asigurarea energiei in timpul perioadelor fara suficient vant.

Cele mai multe turbine eoliene comerciale sunt offline (pentru intretinere sau reparatii) mai putin de 3 % din timp, fiind asadar, la fel de sigure ca si uzinele conventionale de energie.

Turbinele eoliene au reputația de a fi longevive. Multe turbine produc energie de la inceputul anilor 80. Multe mori de vant de ferma americane sunt folosite de generatii intregi. Unele mori de vant traditionale europene ating venerabila varstă de 300 de ani.

Pentru mai multe detalii cu privire la Structura turbinelor eoliene, modul lor de functionare si Tipuri de turbine eoliene, va rugam sa accesati paginile aferente. Totodata va asteptam cu comentarii sugestii, experiente personale sau intrebari.

Romania Eoliene

Daca aveti intrebari cu privire la Instalatiile eoliene, va rugam sa folositi formularul de mai jos sau pe cel din pagina noastra de Contact, pentru a intra in legatura cu noi sau cititorii nostri.

Adauga un Comentariu